Studijski posjet Hrvatskoj u okviru projekta ''Suradnja između javnih uprava u prekograničnim područjima Hrvatske i Mađarske radi pružanja boljih usluga građanima (CATCH)''

 

Ured državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji i Ured državne uprave u Međimurskoj županiji bili su organizatori i domaćini studijskog posjeta Hrvatskoj u okviru projekta ''Suradnja između javnih uprava u prekograničnim područjima Hrvatske i Mađarske radi pružanja boljih usluga građanima''.

Studijski posjet održan je 5. i 6. srpnja 2018. godine u Osijeku i Zagrebu, a nazočili su mu predstavnici Vladinog ureda Somogy županije, projekti timovi Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji i Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji te predstavnici Ministarstva uprave.

Domaćin studijskog posjeta Osijeku bio je Ured državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji. Tijekom studijskog posjeta Osijeku nazočnima su predstavljene usluge e-Građani i e-Novorođenče.

Domaćin studijskog posjeta Zagrebu bio je Ured državne uprave u Međimurskoj županiji uz podršku Ministarstva uprave. Tijekom drugog dana studijskog posjeta sudionicima je predstavljena organizacija odnosno ustroj djelovanja i podjela nadležnosti tijela javne vlasti u Republici Hrvatskoj, kao i vizija razvoja javne uprave u Republici Hrvatskoj do 2030. godine, te provedba i korištenje usluga e-Građani.

Tijekom posjeta Zagrebu za sve sudionike organiziran je posjet Hrvatskom saboru. Studijski posjet završio je posjetom Državnoj školi za javnu upravu u kojoj je sudionicima predstavljen ustroj i način djelovanja škole.